topbar arçelik logo Arçelik Yetkili Satıcısı

Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?

Tarih: 17.03.2023 00:48
Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır?
Tabandaki deliklerde oluşan kireçlenmeyi temizlememek, ütü performansında düşüşe neden olacaktır.

Ütünüzün Performansı Düştü mü?

Artık eskisi gibi hızlı ve etkili şekilde kırışıklıkları açmıyorsa, sorunun kireçlenme olma ihtimali hayli yüksek. Buharlı ütülerde tabandaki deliklerin kireçlenmesi, buhar verme kapasitesini ve kırışıklık açma performansını düşürür. Dolayısıyla, kireç sorununu önlemek veya mevcut kireçlenmeyi en kısa sürede gidermek hayli önemli.

Peki, Ütü Buhar Delikleri Nasıl Açılır? Ütüyü kireçten korumak için ne yapmak gerek?

 

Ütü Deliklerinin Kireçten Arındırılması

Ütü çalışmıyorken kürdan veya benzeri sivri uçlu bir cisimle, deliklerdeki kireci dağıtın. Bu işlemi dilerseniz, kürdanın ucuna küçük bir pamuk veya bez parçası geçirip, bunu beyaz sirke ya da bulaşık deterjanı içeren suya batırdıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Delikleri sirke veya deterjanla temizlediyseniz, maddenin kalıntı bırakmadan tamamen çıkması için duru suya batırılmış pamuklu uçla delikleri yeniden silmenizde fayda var. Ardından su haznesinin yarıdan fazlasını suyla doldurup ütüyü en yüksek ısı ayarında çalıştırın. Aralıklarla buhar düğmesine basarak kalan kireç ve deterjan- sirke kalıntılarının da deliklerden çıkmasını sağlayın.

Haznedeki su bittikten sonra ütünün fişini çekin ve ütü soğuduktan sonra tabanı temiz ve kuru bir bezle silin.

 

Ütü Kireç Temizleme Özelliğinin Kullanımı

Kireç sorunuyla etkili şekilde baş etmek için yeni nesil ütülerde kireç temizleme fonksiyonu bulunmaktadır. Kullandığınız suyun kireç oranına göre değişmekle birlikte, iki haftada bir kireç temizleme özelliğinin kullanılması, kireç sorununu önlemek için genellikle yeterli gelmekte.

Kireç temizleme özelliğini kullanmak için ütü fişi prizde değilken su haznesini suyla doldurun. Ardından ütüyü en yüksek sıcaklık derecesinde çalıştırın. Termostat gösterge ışığı sönünce fişi prizden çekin ve ütüyü yatay şekilde lavabonun üzerine getirin. Kireç temizleme düğmesine basın ve düğmeye basılı tutuyorken bir yandan da ütüyü sallayın. Haznedeki su bitene kadar buna devam edin. Su bittiğinde işlem de son bulmuş olacaktır.

 

Ütüde Kireçlenmenin Önüne Nasıl Geçilir?

Kireçlenmenin temel nedeni elbette kullanılan suyun az ya da çok miktarda kireç içermesi. Ütü yaparken tabandan kireç parçacıkları dökülüyorsa bu, suyun çok kireçli olduğu anlamına geliyor. Kireç probleminin önüne geçmek için en ideali demineralize su kullanmaktır.

Organik ve inorganik maddelerden tamamen arındırılmış suya demineralize su (saf su) denir. İletken olmadığı için bu su, endüstride geniş bir kullanım alanına sahiptir. Demineralize suyu medikal malzeme satan yerlerde ve büyük marketlerde kolayca bulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, kireçlenme probleminin yoğun ve sık görülmesinde kullanım hataları da etkili. Kullanmıyorken haznenin içinde su bırakmayın. Ütüyü, tabanı zemine değecek şekilde değil, dik konumda muhafaza edin.

 

Ütü Kullanma Kılavuzunu Okumayı İhmal Etmeyin

Temizlik ve bakımla ilgili başvuracağınız ilk kaynak cihazın kullanım kılavuzu olmalı.

Ütü kullanırken nelere dikkat edilmeli, Ütü Delikleri Nasıl Açılır gibisorularla ilgili detaylı ve ürüne özel bilgiyi kullanım kılavuzundan bulabilirsiniz.

 

İlgili Ürünler
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...