Kombiden yüksek oranda verim sağlamak ve güvenlik için kullanımda bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken bu noktalar neler?
Düzenli Kombi Bakımı, verimli çalışma ve güvenli kullanım için son derece önemli. Yeterli sıklıkta ve gereği gibi yapılan bakım, kombinin ve tesisatın daha az enerjiyle yüksek performans gösterebilmesini mümkün kılar.
Bakımla kastedilen, sistemi oluşturan parçaların gereği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ve temizliktir. Gerektikçe cihaz açılıp, içeride biriken tozdan arındırılmalı, kombinin su sızdırıp sızdırmadığı düzenli olarak kontrol edilmeli. Kombiniz bacalıysa, bacayı da yeterli sıklıkta temizlemelisiniz.
Hem güvenlik hem de cihaz performansı için kombiyi ev içinde uygun bir yerde konumlandırmak gerekiyor. Bu noktada, ne tür yerlerin kombi için uygun olmadığını bilmelisiniz.
Kombiden kaynaklanabilecek olası tehlikelere karşı bu cihazı, yatak odasına yerleştirmemeye dikkat edin. Kolayca alev alma ihtimali yüksek nesnelerin bulunduğu yerler ve apartman koridorları da kombi için uygun alanlar değildir.
Kombiyi balkon gibi açık bir mekâna yerleştirmemenizde fayda var, fakat balkonu kullanacaksanız cihazı koruyucu bir kabin içine alın. Bu, kombiyi, aşırı soğuk hava, yağmur gibi olumsuz koşullardan korumak için zaruri bir tedbirdir.
Kombide ve tesisatta dolaşan suyun sahip olduğu basınç, cihaz üzerine yerleştirilen manometreden okunur.
Kombi çalışmıyorken, yani tesisat soğukken su basıncı 1 ila 1.5 bar arasında olmalı. Kombi çalıştığında su ısınacağı için basınç da artacaktır. Yüzölçümü geniş dairelerdeki tesisatlarda su hacmi fazladır. Buralarda basıncın çok yükselmesi güvenliği tehlikeye sokar, zira basınç yükseldikçe kullanılabilir genleşme tankı hacmi küçülür. Kombilerde en yüksek çalışma basıncının 3 bar olması gerektiği söylenebilir.
Kombi su basıncının iki veyaüç ayda bir düşmesi normal olarak kabul edilmektedir. Bununla birlikte, basınç düşüşü daha sık gerçekleşiyorsa, yetkili servis duruma müdahale etmeli.
Basınsın sabit kalmaması, tesisatta ya da genleşme tankında kaçak olduğu anlamına gelebilir. Bu tür tesisat ve Kombi Arızalarında teknik servis ya da yetkili bayii ile iletişime geçmeniz gerekiyor.
Kullandığınız kombi, düşük basınç uyarısına sahip değilse, ayda bir ya da iki ayda bir basınç kontrolü yaptırmanızda büyük yarar var.